woensdag, september 27, 2006

Tuut, tuut, tuut, de groetjes van Ruud









Marco,

Jarenlang was ik een fan van je. Jouw oogstrelende techniek, de schitterende goals, je flegmatieke stijl, ik genoot er met volle teugen van. Toen je onherstelbaar geblesseerd raakte en het voetbal vaarwel zei verheugde ik me op het moment dat je je opwachting als coach zou gaan maken. Dat moment was 2 jaar geleden. Vanuit het niets werd je bondscoach. Met gespierde taal maakte je het volk duidelijk dat alleen het resultaat niet heilig zou zijn. Er moest dominant gevoetbald worden, de nadruk zou liggen op de aanval.

Gedurende de kwalificatiereeks voor het WK bleek al dat het door jou gepredikte attractieve voetbal niet haalbaar leek. Wij pikten jou abcadabra-uitleg en ook het vreemde selectie-beleid accepteerden wij schoorvoetend. Immers, de resultaten waren bevredigend en met wereldkampioen worden zonder aantrekkelijk voetbal konden wij ook leven.

Iedereen weet hoe het WK verlopen is. Geen moment werd er een acceptabel niveau gehaald. De opstelling was iedere keer weer een verrassing en ook intern was er gerommel. Je weigerde fouten toe te geven en verschuilde je achter het feit dat het elftal zich in de opbouwfase bevond. Europees kampioen worden in 2008 was opeens je streven.

Nu zijn we drie maanden verder. We hebben ons schijnbaar geprofileerd tegen een Iers bierteam en wonnen met moeite twee wedstrijden van 3e rangs voetballanden. Ruud van Nistelroooy, Roy Makaay, Mark van Bommel en Clarence Seedorf, basisspelers bij respectievelijk Real Madrid, Bayern Munchen en AC Milan zijn definitief uitgerangeerd. Deze mannen zijn gepokt en gemazeld door het internationale voetbal en bewijzen zich wekelijks op het hoogste niveau. Dit soort voetballers hebben prijzen gewonnen en durven – net als jij in je hoogtijdagen – een coach tegengas te geven. Een goede coach kan dat accepteren en zal het waarderen dat er mensen meedenken in plaats van het rucksichtloss uitvoeren van commando’s. Nu zijn wij veroordeeld tot een nederlands elftal, bestaande uit spelers van o.a. Blackburn Rovers, Wigan Athletic, HSV en Vitesse.

Gisteren barstte de bom en uitte een gefrustreerde Ruud van Nistelrooy zijn ongenoegen in Sportweek. Ik ben het helemaal met hem eens en geef hier onder mijn mening over de huidige selectie.


Potentieel topper, maar nog niet bewezen op internationaal niveau en nog niet langdurig constant gepiekt op nationaal niveau:

Ryan Babel
Urby Emanuelson
John Heitinga
Nigel de Jong
Rafael van der Vaart
Demy de Zeeuw
Stijn Schaars

Nationale middenmoters:

Martijn Meerdink
Theo Janssen
Kew Jaliens


Volwaardig international, maar geen internationale top:

Khalid Boulahrouz
Klaas-Jan Huntelaar
Andre Ooijer
Wesley Sneijder
Joris Mathijsen
Denny Landzaat


Internationaal top in sterke competitie:

Giovanni van Bronckhorst
Robin van Persie
Edwin van der Sar
Dirk Kuyt


Eeuwig reserve-international:

Jan Vennegoor of Hesselink
Tim de Cler
Henk Timmer


Marco, mijn advies.....selecteer die toppers of anders move. Eigenwijze coaches zat in nederland!

1 Comments:

Blogger Ricks-Ja said...

En ja hoor...ik had weer gelijk. De boel is ge-escaleerd. Ruud en Mark hebben gisteravond definitief bedankt voor het nederlands elftal zolang Marco van Basten nog bondscoach is.

Lekker weer......

ma okt 02, 05:53:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home