woensdag, juli 26, 2006

Vakantie 2006




Geachte lezer/lezeres,

Tot mijn grote spijt en met diep afgrijzen moet ik jullie mededelen dat er de komende 3 weken geen nieuwe logs meer toegevoegd worden. Wij gaan namelijk op vakantie van 28 juli t/m uiterlijk 18 augustus. De duur van de vakantie is geheel afhankelijk van hoe goed we het naar ons zin hebben. Ik besef terdege dat het leven een stuk minder is in de wetenschap dat er even geen nieuwe logs meer te lezen zijn. Ik hoop dat jullie goed door deze logloze periode heen komen.

Voorlopige schema:

28 juli: Vertrek 6:00.Doel is zover mogelijk in duitsland.
29 juli: Aankomst Gardameer, Lazise waar we een paar dagen blijven.
1 of 2 aug: Aankomst Toscane camping Il Borgo of Montescudaio (geheel bonnefooi!)
Vanuit hier willen we het eiland Elba en de steden Sienna, Florence en Pisa bezoeken. En natuurlijk veel snorkelen en zwemmen.
10 aug: Vertrek terug naar Gardameer waar we onze caravan ergens te stallen voor een week aangezien mijn collega deze een week late oppikt. Wel een uitdaging om een stalling te vinden!!
18 aug: Uiterlijk terug, als het weer goed is zullen we waarschijnlijk eerder terug zijn om nog een paar dagen met onze boot te varen.

Tot dan!




Elba is een eiland nabij Grosseto, Italië. Het is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en na Sardinië en Sicilië het derde eiland van Italië. De hoofdstad is Portoferraio waar bijna de helft (12.020 inwoners) van de bevolking woont.
Het eiland meet 224 km² en telt 30.000 inwoners. De kustlijn meet 147 kilometer en de hoogste berg is de Monte Capanne (1019 m). Bestuurlijk behoort het tot de provincie Livorno en de regio Toscane. De hoofdstad van Elba is Portoferraio ('IJzerhaven').
De Franse keizer Napoleon Bonaparte verbleef van 1814 tot 1815 in ballingschap op dit eiland, nadat hij voor de eerste keer uit de macht gezet was. Hij ontsnapte van het eiland en ging met getrouwen in honderd dagen naar Waterloo.
Tegenwoordig leeft Elba vooral van de wijnbouw en het toerisme, voornamelijk uit Duitsland. In vroeger eeuwen was Elba een belangrijke ijzerleverancier: de Etrusken wonnen er al ijzer. Het eiland is bovendien vindplaats van veel edelstenen en mineralen, in het bijzonder toermalijn en pyriet.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

we missen jullie nu al; maar het gaat goed op het thuisfront ; de plantjes buiten krijgen flink wat water( moeder natuur doet goed haar best) en binnen hebben ook al wat gekregen van moeder buurvrouw.
Nog veel plezier!!!!!!!

di aug 01, 11:15:00 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hee Rick,
Vertel eens over je vakantie avonturen !

wo aug 23, 12:54:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ja Rick.
We willen die mooie verhalen wel lezen.

di aug 29, 03:42:00 p.m.  
Blogger Polle said...

Zeg eh Rick....die vakantie heeft nu wel lang genoeg geduurd hoor...

ma sep 04, 06:10:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Als je maar niet het mooie 28 juli kado vergeet te vermelden. LOL

do sep 07, 08:31:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home