donderdag, september 07, 2006

Tuinvrouw















Gisteren gezien op TV. Een interview met Kim Wilde die de ouderen onder ons nog kennen als zangeres. Waar wij armzalige nederlanders het moeten doen met Rob Verlinde als nationale tuinman hebben de engelsen blonde Kim als vaste tuindeskundige.

Ik vind haar muziek nog steeds drie keer niks, maar deze vrouw blijft een lust voor het oog.

Achteraf gezien heb ik best wel spijt dat we onze tuin hebben laten asfalteren, anders had ik haar zeker een keer als designer ingehuurd.

Volgens wikipedia:
Kim Wilde (geboren 18 november 1960) is een Britse zangeres en tuinier. Ze werd geboren in Chiswick, West-Londen als eerste kind van Marty Wilde, bekend rock 'n' roll-zanger in de jaren '50 en Joyce Baker, die deel uitmaakte van de Vernons Girls.
Ze werd ontdekt als zangeres en popster tijdens het zingen van achtergrondvocalen bij een opname van haar broer. Haar eerste single, "Kids in America", werd uitgebracht in januari 1981. Het was meteen een groot succes, nummer 2 in de Engelse singles hitparade en top 5 in heel Europa. In Amerika bereikte de single een jaar later nummer 25 in de Billboard Hot 100, en aan het eind van het jaar stond het op nummer 85 in de year-end Hot 100 chart voor 1982.

Tijdens haar eerste zwangerschap realiseerde Kim zich dat ze voor haar kinderen een gezonde leefomgeving wilde creƫren. Ze volgde colleges aan het prestigieuze Capel Manor college om tuinbouw te studeren. Toen het Britse TV-station Channel 4 op zoek ging naar talent om een tuinprogramma te presenteren, kwamen ze uit bij Capel Manor, en bij Kim. Ze werd aangetrokken als designer voor het programma Better Gardens. Een jaar later stapte Kim over naar de BBC, waar ze twee seizoenen van Garden Invaders opnam. In 2005 deed Kim voor het eerst mee aan de Royal Horticultural Society Chelsea Flower Show, en won een gouden medaille en de titel 'best in show' in de categorie Courtyard Gardens. Ze brengt tevens haar eerste boek uit: 'Gardening with children' (Collins, 2005).

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat is er mis met Rob? Geintje!

do sep 07, 06:43:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Je hebt gelijk, ze was vroeger en nu nog steeds een mooie vrouw.

do sep 07, 07:00:00 p.m.  
Blogger Polle said...

Een vriend van mij zou haar ontmoeten (hij werkt in een tv-studio). Hij was toch wel overdreven blij toen hij belde om dat te vertellen ;-).

vr sep 08, 11:38:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home