dinsdag, mei 09, 2006

Cafe De Roskam 13 Mei deel II

Dit vond ik vandaag op: http://www.deroskam.org/index_bestanden/Page393.htm

Kom op 13 mei naar Roskam Live!

Een swingend concert ten behoeve van de renovatie van De Roskam: dat is de formule van ROSKAM LIVE, live-optredens van fantastische bands. Op 13 mei de zesde ROSKAM LIVE met een optreden van Los Zand en MVKV4

Los Zand Zonder twijfel een van de bekendste formatie van de Zuid-Hollandse kust. Aangevoerd door de Katwijkers Arie Nijgh en Leon Heijmans, is Los Zand al vele jaren synoniem voor feest!

De MVKV4-band is gevormd uit een elftal van de voormalige voetbalvereniging MVKV uit Katwijk. Na afloop van een wedstrijd bleek dat er zich onder de voetballers verschillende muzikanten bevonden. Hierna werd besloten om eens te gaan oefenen om te kijken of er een muzikale klik was. Na een aantal oefensessie in the Box had de band een mini-repertoire, goed voor een uur muziek. De eigenaar van de Blauwen Bock had al tijden plannen om live-muziek te introduceren, dus de MVK4-band werd benaderd. Het optreden werd een succes waarna de band besloot het aantal nummers uit te breiden naar volwaardig repertoire waarmee een volledige avond gevuld kon worden. De MVKV4-band werd langzamerhand een begrip in Katwijk en verzorgden tientallen optredens, varieërende van voetbalverenigingen en kroegen tot bruiloften en partijen. Een paar voorbeelden van noemenswaardige optredens zijn: jaarfeesten van de voetbalclubs Quick Boys, Katwijk,en Udo. Het kampioensfeest van PSV (40.000 fans), TV optreden voor Kopspijkers en SBS De Aftrap,,voorprogramma de Dijk, millenniumparty Congrescentrum Leeuwenhorst, millennium party Blauwen Bock, de vrouwengevangenissen in Nieuwersluys en Nieuwegein .

Het repertoire bestaat voornamelijk uit soul, funk, nederlandstalig en rocknummers.

De huidige bezetting:

Arie Nijgh – zang, John v Nus – drums, Rick Curfs – keyboard, Ralph de Vries – slaggitaar

Jerold Olieberg – bas, Jan Jesse vd Plas – percussie

Gastmuzikanten: Denise v Leeuwen (sax), Colin de Vries (drums)