dinsdag, mei 20, 2008

Zomaar een zaterdag in Arizona

Het tijdsverschil tussen Arizona en Nederland is negen uur. Toen wij na aankomst om half één 's nachts ons bed indoken was het voor mijn lichaam dus eigenlijk half tien 's ochtends. En ik kan jullie vertellen dat het lang geleden is dat ik zo'n hele nacht doorgehaald heb. En wat erger is; mijn biologische klok werkt met de precisie van een zwitsers uurwerk en zorgt er trouw voor dat ik om klokslag 7:00 wakker wordt. Tel hierbij drie uur vertraging en een slechte stopover in Minneapolis op en je zult begrijpen dat ik gesloopt mijn bed opzocht. Op zich geen probleem want de volgende dag zouden we pas rond 10 uur afreizen naar de Grand Canyon (zie vorige posting). Tijd genoeg dus voor een lange tuk zou je zeggen.
Verloop van de zaterdag:

5:30 - Klaarwakker, naar het plafond starend vanwege jetlag. Overigens (bedoel ik serieus), jetlag heeft ook een voordeel; want geen last van een ochtend-erectie hè, voor mijn lichaam was het immers middag.

6:30 - Inmiddels een uur wakker en van narigheid maar gaan zonnebaden aan het zwembad. Gesproken met verbaasde zwembad-schoonmakers en wat mp3-tjes geluisterd.

8:30 - Luxe ontbijt in Phantom Horse Grill . Yoghurt napolean, farm egg, fruit salad en twee expresso genomen. Tijdens het ontbijt hoorden we dat George Bush sr ook op Grand Arizona Resort overnacht had ivm een conferentie. We vonden de beveiliging al zo overdreven.









10:00 - Rental car (Toyota 4Runner) opgepikt en samen met Marc (collega) en Anders (Datawatch) 4 uur durende reis begonnen naar the South Rim Grand Canyon. Grand Arizona Skywalk, de glazen hoefijzer, bleek 7 uur rijden te zijn en dus onhaalbaar binnen een dag.





11:00 - Getankt en tegelijkertijd twee halve liters bier gehaald voor de niet-rijders. Tevens Anders, onze engelstalige chauffeur, aangespoord om wat meer gas te geven. De goede man hield zich echt aan de voorgeschreven limiet van 65 mijl/uur en dat schoot niet op. En dat op een weg door de woestijn waar alleen cactussen en wilde koeien te zien waren. De snelheid opgevoerd naar 95 mph. Tom-Tom vervroegt de aankomsttijd met een half uur. Dat schiet tenminste op :-)








Attentie:vegetariërs en veganisten svp scrollen...


Voor de carnivoren onder ons:

Check this..... een knotsgekke amerikaan die zijn kerstmaaltje alvast geschoten heeft en blij op weg naar huis is.





11:30 - Huh? Sirenes? Zwaailichten? Zal toch niet voor ons zijn? Door de achterliggende politiewagen worden we naar de vluchtstrook gedirigeerd. We speculeren over de reden. Er zit immers geen kentekenplaat op de huurauto, maar een gescheurd A4-tje op het achterraam. Ik, zittend op de bijrijdersstoel, zie de agent in de rechter buitenspiegel aan komen lopen.









"Open the door!" roept de agent dwingend en bonst kwaad op mijn raam. Gedwee open ik de deur en tot overmaat van ramp valt een leeg bierblikje op zijn perfect gepoetste schoenen. "You guys 've been drinking beer inside the car?" vraagt de agent naar de bekende weg. Collega Marc ligt immers languit op achterbank met een blikje in zijn handen en dat heeft de goede man al lang gezien. "No, just the two of us" verzeker ik de man.



De agent heeft zijn hoofd inmiddels in de auto gestoken en vraagt: "Why do you think I took your car off the highway?". Anders, de chauffeur, mompelde nog iets van "the license plates, sir?" maar dat vond geen goedkeuring bij oom agent. Hij had geconstateerd dat we 95 reden. De chauffeur moest uitstappen en kreeg de gebruikelijke alcoholtest (recht lopen over een lijn en een pen volgen met zijn ogen).

We kwamen er goed vanaf met een "fine" van 100 USD. Wel voegde de agent er nog aan toe dat we geluk hadden dat ie in een goed bui was. "Actually, I should put you all three in jail", aldus de diender.

15:00 - Aankomst South Rim (zie foto's). Erg indrukwekkend om aan een afgrond van 1,2 km diep te staan. Wat ik ook heel positief vond is dat men - in tegenstelling tot bv de Niagara Falls - de natuur gerespecteerd heeft en de commercie niet toegestaan heeft om het uitzicht te verpesten met hotels of fastfood restaurants.












17:00 - Diner in Cowboy-restaurant vlakbij Grand Canyon. Uiteraard nederlanders aanwezig en vanwege het slechte sociale systeem ontbraken hier de bejaarde serveersters niet (alleen nu verkleed als cowboys). Indian bier gedronken en een small steak besteld (waarschijnlijk extra-large in Holland)

21:00 - Aankomst thuis in Phoenix. Nog paar biertjes in in Phantom Horse Grill Grand Arizona Resort genuttigd en daarna een uur lang buiten in één van de vele whirlpools gelegen.


Jetlag is de engelse naam voor de verstoring van het waak-slaapritme die bijvoorbeeld optreedt wanneer iemand in korte tijd, bijvoorbeeld per vliegtuignaar een plaats op aarde gaat waar het volgens de plaatselijke tijd belangrijk vroeger of later is dan op de plaats van vertrek. Het woord komt van 'jet' (Engels voor straalvliegtuig) en 'lag' (Engels voor achterop lopen, na-ijlen).
Jetlag wordt meestal meer als hinderlijk ervaren wanneer men een oostwaartse verplaatsing maakt (waardoor men dus de tijd "kwijt raakt") dan andersom. De symptomen zijn vooral vermoeidheid, die een dag of 5 kan aanhouden, desoriëntatie, dehydratie, verminderde energie en concentratie, slaaptstoornissen

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Leuk verslag, en hele gave foto's Rick! Alleen dat van die erectie had je wel weg kunnen laten hoor...pffhhh!
Groetjes, een anonieme lezer uit Breda...

vr mei 23, 09:14:00 a.m.  
Blogger Ricks-Ja said...

Okee, ik zal het zsm weghalen.

vr mei 23, 03:40:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ben benieuwd naar de andere dagen van je Amerika-avontuur !!!!!!!!!!............ja en die jetlag.......volgens mij gewoon een kwestie van aa..a... tekort.!!!!!!!!!!!

vr mei 23, 06:29:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hi Rick,
Prachtig verhaal weer :)
En niks weghalen, wil alle juicy details, hahaha

zo mei 25, 07:18:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Virgie, jouw mamma

Wat maakt mijn kind een leuke dingen mee!

di jun 03, 06:23:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

wanneer komt dag TWEE aan bod???..Ik wacht al dagen vol spanning!!!!!!!!!!!!!!

ma jun 09, 04:03:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

He Rick, het wordt weer tijd voor een verhaaltje joh! 20 mei de laatste blog...jammer....!

za sep 13, 05:35:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home