woensdag, september 19, 2007

Het All Stars-gevoel




Een van de leuke voordelen van ouder worden is dat er reünies georganiseerd worden. 8 September j.l. had ik er een van MVKV-4, het voetbalteam waar later ook de gelijknamige band uit ontstaan is. Onderstaand stukje heb ik zonder censuur gekopieerd van de site van de vv Rijnvogels. Rest mij om de organisatie (Michel Burgering en Chris van Dijk) te bedanken voor de bijzonder geslaagde dag!
O ja.....op de foto sta ik als 6e van links.


HISTORISCHE REUNIE WEDSTRIJD BIJ VOETBALVERENIGING MVKV


In de afgelopen drie jaar werd er tijdens verjaardagen en feestjes steeds vaker over het oude MVKV gevoel gepraat. Want een ieder die bij MVKV heeft gevoetbalt kent dat speciale huiskamergevoel van de kleinste en gezelligste vereniging van Nederland. Om dat gevoel nogmaals te evenaren is er afgelopen zaterdag een reuniewedstrijd gespeeld. Dankzij Fc. Rijnvogels en motorclub Easy Riders Katwijk was het mogelijk om in onze oude vetrouwde kleedkamers te zitten, ook mochten we op het voormalige hoofdveld van MVKV een potje voetballen en als afsluiter een lekker biertje drinken in onze mooie opgeknapte maar o zo vertrouwde kantine. Na wat e-mail verkeer en de tam-tam binnen de oudleden waren er binnen no-time twee topteams uit het verre verleden van stal gehaald. Ook MVKV grootheden als Joop en Riet van der Kolk en vele oud vrijwilligers en bestuursleden waren naar deze reunie gekomen.
Om half drie stond er een wedstrijd gepland tussen MVKV 4 (alias de blauwe jongens) en MVKV 6 (ofwel het Skuytevaert team). Ondanks dat sommige spelers al ruim 15 jaar niet meer hadden gevoetbald was ervan af het begin sprake van een open en sportieve wedstrijd. Toch waren beide teams zeer fanantiek en zeker niet van plan om dit potje te verliezen. Binnen een aantal minuten werd er dan ook al wat gemopperd op de scheidsrechter en waren er al, ondanks de stramme spieren en bierbuiken, al een aantal scherpe slidings te zien. Maar zoals gezegd het zou het een hele sportieve wedstrijd blijven. Na een klein half uurtje spelen was het Michel Burgering die Robin Dijkland zijn hielen liet zien en schitterend in het dak van het doel MVKV 4 op voorsprong zetten. Dit was ook tevens de ruststand. Aangezien MVKV 4 maar 14 fitte spelers kon opstellen en MVKV 6 ruim 20 was de verwachting dat de 2e helft een ander beeld zou worden. Dit kwam ook uit want door treffers van Danny Goedhart (2x), Chris van Dijk en Peter Ouwehand zou het Skuytevaert team de reuniewedstrijd met 4-1 gaan winnen. Achteraf was de conclusie eensgezind; een leuke wedstrijd die uiteindelijk door goed keeperswerk van Dirk Hans Schonenberg en Robin Dijkland terecht door MVKV 6 is gewonnen.
Na deze inspannende wedstrijd, ik heb vernomen dat zeker 10 spelers de volgende ochtend uit hun bed moesten worden getakeld, was het koude biertje aan iedereen wel besteed. Tevens kwamen toen de verhalen en voetbalhumor van vroeger naar boven. Dit werd nog eens versterkt doordat Jan Klinkenberg een dvd opzetten van de allereerste wedsrijd (uit 1990) van MVKV 6. Nu kon iedereen zien hoe voetbal-legendes als Dirk Hans Schonenberg, Hans v.d. Plas, Chris van Dijk, Aad Pluimgraaf hun flinke haardossen hebben zien krimpen. Maar de pret met deze oude beelden was er niet minder om.Om zeven uur was er voor iedereen de o zo lekkere en vertrouwde indische maaltijd van de familie Curfs. Nadat iedereen zich vol had gegeten werd de prijsuitreiking door Arie Guijt verzorgd. In zijn speech stond hij nog stil bij het overlijden van de clubiconen Annie de Gier en Rob Sampers. Daarna mocht de ster-speler van de dag; Dirk Hans Schonenberg de beker in ontvangst nemen.
Daarna barste het feest pas echt los. Uiteindelijk hebben Ruud v.d. Eijkel en Wim Wobbes het licht uit gedaan. Volgens Ruud was er zelfs nog € 140 over en dit is al overgemaakt naar de KWF kankerbestrijding.Hierbij willen wij alle voetballers, oud MVKV leden, Fc Rijnvogels, Easy Riders Katwijk, familie Curfs en alle supporters bedanken voor deze onwijze top dag. Volgend jaar zeker weer !!!!.