Watertanden .......
Babi ketjap 4 à 5 doorregen speklapjes (in kleine stukjes gesneden)
1 ui grof gesneden
3 teentjes knoflook gesnipperd
1 schijf jahé (gember)
± 3 cm snufje vetsin (mag ook weggelaten worden)
1 bouillonblokje (liefst kippen ) zwarte peper uit de molen
3 etl. Ketjap manis (Kaki Tiga of tjap A). Géén Conimex.
1 tlp. suiker
2 etl. arachide olie Bereiding Wok op hoog vuur goed heet laten worden, olie toevoegen en vlees 3 min. goed aanbraden. Vuur nu temperen tot half hoog, dan de gember en de knoflook 1 min. mee fruiten, dan pas de uien, suiker (en eventueel vetsin) en ketjap toevoegen. Afblussen met 1 dl heet water, peper en bouillonblokje toevoegen en verder laten sudderen op laag vuur met deksel half op de pan tot het vlees gaar is (± 30 min.). Let verder op dat het niet te veel inkookt, zo nodig scheutje water toevoegen.
1 Comments:
Mmmmmmmmmmmm! Ik ga het proberen!
Een reactie posten
<< Home